Paastafel Styling, decoreer jouw tafel op z’n Paasbest!

Feestelijke paastafel in een handomdraai

Nog even en het is weer zover, Pasen. Feest van nieuw leven, licht en lente. Na twee jaar kunnen we dit heerlijke moment weer samen vieren met de mensen die ons lief zijn. Dat verdient een éxtra feestelijk tintje! Kies jij voor een heerlijk paasontbijt, paasbrunch, paaslunch, paas high-tea, paas high-wine of een uitgebreid paasdiner? Hoe jij Pasen ook viert, een stijlvol gedekte paastafel mag natuurlijk niet ontbreken. Lees snel deze blog en ontdek hoe jij in een handomdraai indruk maakt met jouw Paastafel op je grote én kleine tafelgasten.

pasen-paastafel

Paastafel zonder stress

Weet je wat wij zo fijn vinden aan Pasen? Het is een stuk relaxter dan kerst en minstens nét zo gezellig. Op de één of andere manier zijn de verwachtingen bij een kerstdiner altijd veel hoger gespannen. Om maar te zwijgen over het inkopen van kerstcadeaus en de ultieme kerstoutfit. Heerlijk dat we ons bij Pasen wat meer kunnen focussen op één ding, de paastafel! En weet je wat zo handig is? Je kan het lekker van tevoren doen. Van zo’n paastafel moet je namelijk even lekker genieten en dat mag gerust een paar dagen 🙂

Een goed begin…

Laten we beginnen met de basis, een goed begin is immers het halve werk! Kies een mooi tafelkleed uit van katoen of linnen. Linnen bezorgt je een instant lentegevoel en je servies komt er prachtig op uit. Denk aan de tafelkleden van Zusss of Leeff. Is een tafelkleed niet jouw ding? Leg dan voor iedere tafelgast een mooie placemat neer.

Servies met een feestelijk accent

Kan de inhoud van jouw servieskast wel een upgrade gebruiken? Pasen is een perfecte gelegenheid om een mooi nieuw servies(stuk) aan te schaffen. Je kan er, samen met je gasten, meteen volop van genieten. Wij hebben echt een zwak voor mooi serviesgoed, je vindt dan ook een ruim aanbod aan servies én bestek in onze shop. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van jouw bestaande servies.

Eén ei is geen ei (zonder eierdop)

Denk je aan Pasen, dan denk je aan eieren. Die mogen natuurlijk niet ontbreken op je paastafel. Geef ze een ereplaatsje in een mooie eierdop van bijvoorbeeld OYOY of Zusss. Heb jij ooit zo’n stijlvol paasei gezien? Vergeet natuurlijk niet om mooie bekers of glazen neer te zetten. Je vindt ze in alle soorten en maten bij Villa Madelief.

Paastafel afstylen

De paastafel is gedekt, stijlvol en fris! Tijd om je paastafel af te stylen met een paar gezellige elementen. Een paar kaarsen of waxinelichtjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Zet een mooie vaas neer met een paar voorjaarstakken. Eventueel kan je deze voorzien van feestelijke paashangers. Ben je helemaal tevreden? Steek de kaarsjes aan en geniet van het eindresultaat van jouw paastafel. Vrolijk Pasen!

Benieuwd naar de rest van onze paascollectie?