Duurzaam ondernemen, zo doen we dat!

Een beter milieu…Zo draagt Villa Madelief haar steentje bij

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je het woord ‘duurzaamheid’ voorbij ziet/hoort komen. Let er maar eens op! Een hot item dus en terecht, want we moeten zuinig zijn op ‘onze’ mooie aarde. Wij geven je graag een kijkje achter de schermen bij Villa Madelief en vertellen je over de bewuste keuzes die wij maken.

Reduce, re-use, recycle

Dát is wat we doen! En niet zo’n beetje ook. Ieder doosje wat bij ons binnenkomt wordt opnieuw gebruikt. Is de doos stevig, deuk- en kreukvrij, dan gebruiken wij ‘m als verzendverpakking. Misschien wel voor jouw bestelling! Is een doos niet op die manier meer bruikbaar? Dan halen wij ‘m door onze kartonshredder. Eén van de eerste investeringen die Villa Madelief deed. Dat geshredde karton is namelijk bijzonder geschikt als vulmateriaal. Ieder pakketje wordt door ons zorgvuldig verpakt en opgevuld om schades tijdens het transport te voorkomen.

Duurzaam ondernemen, zo doen we dat

Huh? Een chipsdoos?

Wij nemen recyclen heel serieus. Want waarom vernietigen wat nog bruikbaar is? Daarom hebben wij een afspraak met de lokale Jumbo Kamphuis in Dalfsen. Zij sparen voor ons doosjes op. Eens in de paar weken laden wij daar ons busje vol en zijn wij weer voorzien van kostbaar karton. Kapotte doosjes gaan door onze kartonshredder en nog bruikbare exemplaren worden gebruikt als verzendverpakking. Supertof om te zien dat lokale ondernemers elkaar op deze manier supporten en samen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. En jij kan die verzenddoos natuurlijk gebruiken om je eigen oud papier in op te sparen.

Duurzaam ondernemen, zo doen we dat

Duurzaam ondernemen, zo doen we dat

Wat een cadeautje!

Die chips-, stroopwafel- of borrelnootjesdoos kan misschien een wat gekke gewaarwording zijn wanneer je jouw bestelling ontvangt, maar nu snap je dus waarom! Wanneer je de doos éénmaal geopend hebt ben je de verzendverpakking al snel vergeten, want wij verrassen je graag met feestelijk verpakte cadeautjes. Ook daarin maken wij een bewuste keuze, want het cadeaupapier en de bedankkaartjes (mét persoonlijke boodschap voor jou) worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.

Duurzaam ondernemen, zo doen we dat

Plastic? Fantastic!

Niet echt natuurlijk! Maar helaas komen we er soms niet onderuit. We versturen diverse breekbare spullen, die voorzien van goede bescherming bij ons worden geleverd. Zo ontvangen wij dus met regelmaat flinke stroken met luchtkussenzakken, bubbeltjesplastic of piepschuimverpakkingen in ons magazijn. Bestel jij een vaas, een paar mooie mokken of een nieuwe dinerborden, dan kan je ervan verzekerd zijn dat wij dit beschermingsmateriaal hergebruiken. Wij willen immers wel dat jouw bestelling heelhuids bij jou wordt afgeleverd.

Led there be light

Is het enigszins mogelijk, dan pakken wij de bakfiets. Niet alleen ideaal om de kindjes naar school en oppas te brengen, maar ook perfect voor het vervoeren van pakketten of het doen van de boodschappen voor ons team. Ons pand is voorzien van zonnepanelen en last but not least zijn onze kantoren en magazijnruimten volledig voorzien van ledverlichting en daglichtbuizen. Zo werken wij in fijne verlichte ruimtes met een minimaal energieverbruik!