Filter

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Uashmama Combineert schoonheid, functionaliteit, traditie en design met elkaar met een prachtig resultaat!

Uashmama is een klein familiebedrijf gevestigd in Montecatini net buiten de muren van Lucca, Toscane. Marco, de vader, is de creatieve geest achter het bedrijf. Hij heeft jarenlange ervaring in de leren schoenenindustrie. Hij is dan ook degene die van niets iets wist te maken wat nu ookwel bekend staat als; wasbaar papier AGGO. De moeder, Emanuela, is de ‘inspiratie’ voor de merknaam; Uahsmama, deze is opgedragen aan de iconische Italiaanse moeder die het huishouden op orde houdt. De moeder die wast en altijd voor de kinderen zorgt. Alle kinderen zijn betrokken bij het familiebedrijf waarbij ze allemaal sleutelrollen vervullen.

Wat begon als een klein bedrijfje binnen de familie is nu uitgegroeid tot een  merk met grote professionaliteit over de hele wereld. Wat wij nou zo mooi vinden aan Uashmama is dat ondanks dat ze zo groot zijn geworden. Ze toch zo klein zijn gebleven, grote groepen lokale mannen en vrouwen zijn namelijk in dienst van Uashmama. Zij naaien thuis de papieren zakken in elkaar, dat noem je nog eens echte ambacht! De familie is dus maar wat trots dat ze zichzelf nog steeds en huisnijverheid mogen noemen.

Het prachtige materiaal dat wordt gebruikt voelt aan als leer, maar is gemakkelijk te wassen. Daarnaast behoud het zijn vorm en kleur zodat het keer op keer gebruikt kan worden om duurzaamheid te promoten. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk item voor Uashmama. Het wasbare papier wordt vervaardigd uit een nieuwe vezel, vanuit de teelt. Voor dit papier worden dus geen bomen gekapt. Duurzaamheid op duurzaamheid.

Van dit materiaal maakt Uashmama verschillende producten, waaronder onze favoriet; de paperbag. De paperbag kun je namelijk voor ontelbaar veel doeleinden gebruiken! Plaats er een leuk plantje of een paar mooie bloemen in. Of gebruik ‘m voor je fruit, uien, knoflook. Ook leuk; zet ‘m op je bureau neer als handige opberger voor al je rommeltjes.

Bekijk alle items van Uashmama in onze webshop!