Je huis opruimen was nog nooit zo leuk!

Het is 2020, een nieuw jaar, een nieuw decennium en dus tijd voor een frisse start! Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik moet altijd een beetje omschakelen in januari. Van die oh zó gezellige decembermaand met kerstdecoratie, lichtjes en vooral ook de mensen die je lief zijn om je heen, naar het ietwat ongezellige januari. Maar, het is natuurlijk wat je er zelf van maakt! Dus; tijd voor een nieuw begin en een frisse start met een opgeruimd huis om heel blij van te worden.

 

Opruimen, zo maak je er een feestje van

Je hele huis opruimen, klinkt dat niet wat rigoureus? En waar begin je dan? Om te starten; maak het jezelf zo aangenaam mogelijk. Dus gooi die gordijnen open en zorg dat je zo veel mogelijk licht naar binnen laat. Licht heeft nou eenmaal een positieve invloed op je gemoedstoestand. Zet je favoriete playlist aan en ga aan de slag.

 

Kerstboom uitzwaaien

Waar de één de kerstboom op derde kerstdag aftuigt, staat ‘ie bij de ander nog tot Drie Koningen of nog langer…(guilty!). Hoe dan ook, ergens in januari zal de kerstboom ongetwijfeld zijn naalden laten vallen en is het tijd hem vaarwel te zeggen. En eerlijk is eerlijk, éénmaal opgeruimd ontstaat er een zee van licht en ruimte en lijkt je woonkamer meteen twee keer zo groot!

 

kerstboom opruimen

 

Step by step, day by day

Werk kamer voor kamer en stap voor stap zodat het opruimen voor jezelf behapbaar en overzichtelijk blijft. Ook voor een huis opruimen geldt; ‘Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt’. Gun jezelf dus de tijd en heb niet de illusie dat je huis in één dag spik en span is. Wanneer je volgens een vast patroon werkt helpt het jou om orde in de chaos te houden. Maak bijvoorbeeld een hoek waar je al het afval verzamelt, een plek waar je de spullen legt die bewaard moeten worden en creëer een ruimte voor spullen die verkocht kunnen worden op bijvoorbeeld Marktplaats.

 

spullen netjes bewaren

 

Schoon en netjes

Het huis opruimen en schoonmaken gaan hand in hand. Dus pak een emmer, een doekje en heerlijk geurende allesreiniger. Heb je een plank, lade of kastje leeggehaald, haal er dan meteen een doekje over voordat je hem weer netjes inricht. Zo heb je er de komende tijd geen omkijken meer naar!

 

 

Stylish verantwoord opruimen

“Maak er een feestje van” werd al eerder in deze blog benoemd. Licht en een fijn muziekje doen natuurlijk al een heleboel. Maar fijne (en stylish verantwoorde!) opbergers helpen natuurlijk ook mee! Dus schaf een paar mooie manden, stoere voorraadblikken en praktische haken en klemmetjes aan. Zo maak je een einde aan rondslingerende paperassen en geef je meteen je interieur een nieuwe look. Benieuwd naar hoe je op stijlvolle manier kan opbergen? Lees onze blog over paper bag styling!

 

huis opruimen inspiratieopgeruimd huis inspiratieopgeruimd huis opbergmanden en zakken

 

Opgeruimd huis, opgeruimde geest

Als je éénmaal bezig bent zal je zien dat je de smaak te pakken krijgt. Een opgeruimd huis geeft namelijk ook een heerlijk opgeruimd gevoel in je hoofd! Een opgeruimde kledingkast, met netjes opgevouwen stapeltjes en ein-de-lijk je setjes sokken weer compleet, is nou eenmaal een fantastische beloning en de ultieme stimulans om verder te gaan.

 

kleding opbergenopbergmand kleding bewaren

 

Deel je succes

Natuurlijk zijn wij super benieuwd naar jouw opruim-successen! Deel ze op je socials en gebruik #villamadelief, dan genieten wij graag met je mee. Veel opruimplezier!