Kleurtrend 2019: moeilijk in woorden te vatten.

Warm, stijlvol en sfeerbepalend, dat is de kleurtrend van 2019 zeker! Een tikkeltje uitdagend ook. En dan hebben wij het niet zozeer over de toepassing in je interieur. Wij noemen dit beestje graag bij z’n naam. Maar hoe noemen wij deze kleur nou? Villa Madelief betrok haar Instagram achterban, samen komen we er wel!

Dit is de kleurtrend 2019

Niet voor het eerst worden interieurdesigners geïnspireerd door de modewereld. Neem maar eens een kijkje in je garderobe. Grote kans dat je de kleurtrend 2019 daar aantreft! Een prachtige warme roodbruine tint. Deze kleur zal niet alleen jou geweldig staan, ook jouw interieur zal er een stijlvolle upgrade door krijgen.

kleurtrend 2019 interieur flexa

What’s in a name?!

De overgang van de modewereld naar het interieur werd duidelijk zichtbaar bij de presentaties van diverse interieurlabels waar Villa Madelief zich trots reseller van mag noemen. Wij waren natuurlijk super enthousiast want deze kleur is toch een te gekke toevoeging aan je interieur?! Iedere leverancier heeft zo z’n eigen benaming voor de kleurtrend 2019, terwijl ze allemaal dezelfde tint bedoelen. Daarom stelden wij onze klanten via Instagram de vraag “Hoe noem jij deze kleur?” Dat onze klanten nét zo enthousiast zijn over de kleurtrend 2019 was duidelijk te merken aan de vele reacties. De overgrote meerderheid noemt de trendkleur van 2019 brique, terra of roestbruin. Maar ook namen als herfst-koraal, vintage roze, terra peach en terra roze kwamen voorbij. Welke naam is jouw favoriet?

Zo pas je de kleurtrend 2019 toe

In deze blog kiezen wij voor de naam ‘Brique’, hoewel terra of roestbruin natuurlijk ook prima de lading dekt. Eén naam leest wel zo lekker! Een trendkleur toepassen in je interieur is natuurlijk te gek, maar ook spannend. Zoals het woord al zegt is het een trendkleur, het kan dus best zijn dat je met de tijd op deze trend raakt uitgekeken of zwicht voor een nieuwe trend. Ga je all the way, dan cross je naar de bouwmarkt voor een grote emmer latex in de kleur brique, om deze vervolgens op één of meerdere wanden aan te brengen. Sauzen kan volgend jaar weer toch? Ben jij niet zo’n durfal of heb je gewoon geen zin om ieder jaar de verfroller ter hand te nemen, dan zijn accessoires een uitkomst! Wij kozen de pareltjes uit de collecties van diverse interieurmerken en kochten ze voor jou in.

Onze favorieten

Al scrollend door de shop ontdek je het al; kleurtrend 2019 brique is een echte sfeermaker! De kleur combineert prachtig met natuurtinten, maar is ook te gek in combinatie met zwart, wit en/of grijs. Durf je een beetje glamour toe te voegen? Denk dan ook eens aan een toefje goud in combinatie met brique, verrassend mooi! Benieuwd naar onze persoonlijke favorieten? Wat dacht je van de feestelijke roodbruine honeycombs van Delight Department, ze zijn groot én heel betaalbaar. En als we toch in de feeststemming zijn; de velvet slinger (inclusief prachtige clutch!) is natuurlijk te gek. Wat brengt er nóg meer sfeer in je interieur dan kaarslicht? Een kaars in een kaarsenstandaard in de kleur brique! Wij hebben diverse mooie kandelaars in deze warme tint. Kies jij liever voor een kandelaar in een neutrale tint? Plaats er dan een kaars in de kleur brique in! Wij hebben diner- en cadeaukaarsen in de kleurtrend 2019 beschikbaar in de shop. Ook hebben wij diverse papieren items in de trendkleur 2019. Wat dacht je van de kaarten van Huis van Mijn of Zo Joann? En wil je lekker creatief bezig zijn met de kleur brique? Dan zijn de huisjes of papieren bloemen van Jurianne Matter supertof voor jou.

Villa Madelief maakt van jouw bestelling een feestje

Heb jij je winkelwagentje gevuld met jouw lievelingsitems in de kleurtrend 2019? Dan gaat het feest pas écht beginnen. Wij vinden het namelijk te gek wanneer jij ervoor kiest om te bestellen bij Villa Madelief! Je ondersteunt een klein bedrijf dat keihard en met heel veel passie en liefde werkt voor haar klanten. Dat laten wij zien door jouw bestelling feestelijk voor jou te verpakken. Wij kochten de mooiste (écht!) cadeaupapiertjes voor jou in, natuurlijk in die prachtige kleurtrend 2019 Brique. Samen met lieve lintjes, stijlvolle stickers en een flinke dosis liefde hopen wij dat Villa Madelief mag bijdragen aan een fantastische happy shopping ervaring.

Ben je benieuwd naar welke kleuren nu nog meer trendy zijn? Lees dan onze blog over de Flexa Kleur van het Jaar!