Flexa kleur van het jaar 2022 Bright Skies!

Adem in, adem uit…

De tweede dinsdag van september is een begrip voor de woonwereld. Jaarlijks wordt op deze dag de Flexa kleur van het jaar bekendgemaakt. Voorafgaand aan deze bekendmaking wordt er op social media al uitgebreid gespeculeerd over dé nieuwe trendkleur. Dit jaar waren er zelfs enkele Flexa Kleurliefhebbers die een sneakpeek mochten ontvangen en hun online volgers hierin meenamen. Kortom, de spanning werd behoorlijk opgebouwd. Team Villa Madelief zat afgelopen dinsdag 14 september om 11:00 uur dan ook op het puntje van haar stoel voor de grote lancering.

Flexa kleur van het jaar 2022 Villa Madelief

Flexa kleur van het jaar 2022, een teug frisse lucht!

De lancering van de Flexa kleur van het jaar was live te volgen via het Instagram-account van Flexa. Even na elven kwam het hoge woord eruit; Bright Skies is de Flexa kleur van het jaar 2022. Een prachtige frisse, lichte, luchtige blauwtint die een frisse wind door jouw interieur laat waaien en staat voor een nieuw begin. Voor de totstandkoming van deze nieuwe trendkleur trok Flexa een jaar uit. Samen met internationale designexperts volgen de Flexa Kleurexperts de nieuwste wereldwijde trends die invloed hebben op ons dagelijks leven. Maatschappelijke trends, consumentengedrag en designtrends van over de hele wereld worden geanalyseerd en vertaald in vier kleurpaletten voor het interieur, met daarbij één hoofdkleur. Dé Flexa kleur van het jaar 2022! Dit jaar kwam heel duidelijk naar voren dat iedereen behoefte heeft aan een teug frisse lucht. Het is tijd voor een nieuw begin nu de wolken langzaam verdwijnen en het blauw van de lucht weer zichtbaar wordt. Bright Skies vertegenwoordigt met een lichte frisse blauwe tint deze nieuwe start.

Handen uit de mouwen met de Flexa kleur van het jaar 2022

Superleuk natuurlijk, die hele theorie over de Flexa kleur van het jaar 2022. Maar véél belangrijker; hoe pas je deze nieuwe trendkleur nou toe in je interieur? Trendkleur is misschien niet helemaal de juiste woordkeuze, want Flexa moedigt juist aan om de kleur toe te passen in een palet dat past bij jouw (leef)stijl en woonbehoefte. Aan de hand van de vier kleurpaletten die Flexa heeft samengesteld rondom de kleur Bright Skies zal je zien hoe veelzijdig deze kleur is. Villa Madelief neemt je mee langs deze paletten en laat je zien welke woonaccessoires hier perfect bij aansluiten. Zo geef jij in een handomdraai jouw interieur een frisse look!

#1 Studio-Kleuren

Flexa kleur van het jaar 2022 Villa Madelief

Thuis is de plek waar we kunnen opladen en ontsnappen aan onze alledaagse beslommeringen. Het Studio kleurenpalet brengt een rust en een gevoel van comfort in je interieur. Het palet bestaat uit roze, rode en sinaasappeltonen en straalt warmte, zachtheid en een subtiel vleugje glamour uit.

#2 Workshop-Kleuren

Flexa kleur van het jaar 2022 Villa Madelief

In de afgelopen 18 maanden is ons huis, meer dan ooit, veranderd in een multifunctionele ruimte. Van klaslokaal tot kantoor, van plek om te koken tot fitnessruimte. Het kleurrijke Workshop palet speelt hierop in met energieke tinten als geel, roze en groen. Krachtige lichte kleuren die perfect matchen met Bright Skies en die zich heel goed lenen voor het aanbrengen van specifieke ‘kleurzones’ in een ruimte die multifunctioneel wordt ingezet.

#3 Greenhouse-Kleuren

Flexa kleur van het jaar 2022 Villa Madelief

Haal de frisheid van buiten naar binnen met het Greenhouse palet. Een prachtige combinatie van natuurlijke tinten groen, grijs en blauw. Dit palet weerspiegelt het buitenleven. Woon je in de stad? Dan brengt dit palet je weer een beetje in contact met de natuur. Staat jouw huis op een landelijke locatie, dan is dit palet een prachtige aanvulling op jouw omgeving. Een explosie van frisheid in elk interieur!

#4 Salon-Kleuren

Flexa kleur van het jaar 2022 Villa Madelief

Het Salon palet is een combinatie van prachtige warme, zachte, neutrale tinten. Misschien wel het meest toegankelijke palet van de vier paletten die Flexa samenstelde. Neutraal, maar zéker niet saai! De tinten zorgen voor een heerlijk frisse, open achtergrond die jouw meubels en accessoires laat stralen. Een prachtig palet voor een licht interieur met een positieve uitstraling.