Woontrends 2021; zó pas je ze toe in jouw interieur!

Woontrends 2021, deze nieuwe interieurtrends mag je niet missen!

September is ieder jaar dé maand voor de aftrap van het nieuwe woonseizoen. En een nieuw woonseizoen betekent nieuwe interieurtrends. Villa Madelief laat je graag kennismaken met de woontrends 2021. Geen paniek hoor! Het presenteren van de interieurtrends 2021 betekent niet meteen dat jij je hele interieur hoeft om te gooien. Villa Madelief maakt het graag toegankelijk zodat jij met een paar kleine aanpassingen je interieur weer helemaal woontrend 2021 proof kan maken.

Pronkstuk

Of zoals ze dat in de woontrends 2021 ook wel noemen een ‘Statement Piece’. Eén item wat uitblinkt, impact heeft en direct in het oog springt. Zo’n statement piece geeft jouw interieur een stijlvolle, luxe uitstraling. Met een pronkstuk geef jij jouw woning een persoonlijke touch en dat is toch precies waar een sfeervol interieur om draait?! Het leuke van zo’n pronkstuk is dat je met één object direct één van de woontrends 2021 toepast. Denk bij een statement piece aan een grote plantenpot, een opvallende (hang)lamp of een kunstwerk waar jouw oog direct naar toegetrokken wordt.

Aaibaar zacht

In de coronacrisis die intussen al meer dan een jaar gaande is, hechten we meer dan ooit aan een veilige thuisbasis waar liefde en comfort overheerst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat één van de woontrends 2021 inspeelt op deze behoefte. In de interieurtrends van 2021 zien we niet alleen het gebruik van zachte aaibare materialen. Ook ronde vormen komen terug om het interieur een zachte touch te geven. En om de broodnodige warmte in het interieur aan te brengen zijn bruintinten een must in deze woontrend 2021.

50 tinten…

Bruin! We lieten deze kleur net al even vallen. Bruin is het nieuwe zwart en is zó fijn te combineren met verschillende ‘kleurfamilies’ als roze, rood, andere bruintinten en blauw. En over blauw gesproken in de woontrends 2021 is blauw weer helemaal hip and happening! Niet alleen donkerblauw of zwartblauw, maar ook meer lichte blauwtinten zoals grijsblauw. Het combineert natuurlijk prachtig met diverse houtsoorten en geeft een hele chique uitstraling in combinatie met goud, koper of messing.

Groen moet je doen

De natuur in huis halen kunnen we bijna geen trend meer noemen. Al sinds de botanische trend van 2014 zijn bloemen en planten niet meer weg te denken uit ons interieur. Tóch geven de woontrends 2021 hier weer een nieuwe draai aan. Volgens de interieurtrends van 2021 voegen we namelijk niet alleen planten of bloemen aan ons interieur toe, maar maken we ons hele huis ‘groen’. We kiezen voor natuurlijke, duurzame materialen zoals hout en aardewerk. De accessoires die we toepassen in deze groene woontrend hebben een ambachtelijke look. Plastic is natuurlijk een no go in deze trend. Qua kleurgebruik wordt er bij deze interieurtrend gekozen voor (natuurlijk!) groen, bruin, gebroken wit en grijstinten.