De Flexa Kleur van het Jaar 2020 toepassen in jouw interieur

Het hoge woord is eruit! De Flexa Kleur van het Jaar 2020 is bekend; Tranquil Dawn wordt dé trendkleur van twintig-twintig. Villa Madelief volgde de lancering op de voet en ging aan de slag met de kleurenpaletten die Flexa samenstelde rondom de kleur van het jaar Tranquil Dawn. Zó pas jij de kleur van het jaar toe in jouw interieur.

Top secret

Ieder jaar weet verffabrikant Flexa de spanning rond de lancering van de kleur van het jaar behoorlijk op te voeren. Daar waar het Nederlandse kabinet er niet in slaagt om hun plannen geheim te houden tot aan Prinsjesdag, lukt het Flexa wél om de kleur van het jaar geheim te houden tot aan het moment suprême van de jaarlijkse onthulling. Op 10 september 2019 om 11:00 uur werd de kleur van het jaar 2020 gelanceerd via een live-uitzending op het Instagramaccount van Flexa.

Tranquil Dawn de kleur van een nieuw tijdperk

Het bepalen van de kleur van het jaar is een proces waar Flexa een jaar voor uittrekt. Design experts, architecten en kleurspecialisten van over de hele wereld worden betrokken bij de kleurkeuze. Waar Spiced Honey, Heartwood en Denim Drift – de kleuren van resp. 2019, 2018 en 2017 – behoorlijk uitgesproken waren, is er met Tranquil Dawn een andere weg ingeslagen. Met de start van het nieuwe decennium staan we voor een nieuw begin. De wereld om ons heen wordt steeds hectischer en digitaler. We hebben behoefte aan bezinning en hartelijkheid. De kleuren van het ochtendlicht, als verwijzing naar een rustige dageraad waren dé inspiratiebron voor de Flexa Kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn. Vanuit deze kleur van het jaar creëerde Flexa vervolgens vier prachtige paletten met sfeer en stijl die een breed publiek zullen aanspreken.

Tranquil Dawn en haar veelzijdigheid

De kleur Tranquil Dawn ligt, net als een vluchtige ochtendlucht, ergens tussen groen, blauw en grijs. Deze veelzijdige kleur van het jaar 2020 lijkt te veranderen op basis van de tinten waarmee hij wordt gecombineerd. Het effect van de kleur is verrassend anders wanneer je deze combineert met warme, neutrale, zachte of juist felle paletten. Villa Madelief neemt je mee langs de verschillende paletten en laat jou zien welke woonaccessoires hier perfect op aansluiten.

1. A home for creativity

Kleur van het jaar home for creativity villa madelief

Een prachtig kleurenpalet met warme, rijke kleuren die je meteen doen verlangen naar knapperend haardvuur en warme chocomel. In palet A home for creativity geeft Tranquil Dawn juist een luchtige noot als tegenhanger van de donkere tinten.

2. A home for care

Kleur van het jaar home for care villa madelief

Deze naam werd gegeven aan het kleurenpalet met een combinatie van allemaal zachte, pastelachtige kleuren. Ook eerdere kleuren van het jaar Denim Drift en Spiced Honey vind je terug in dit kleurenpalet. In onderstaande afbeelding zie je welke accessoires wij hebben uitgekozen binnen het thema ‘A home for care’.

3. A home for play

Kleur van het jaar home for play villa madelief

Voor Villa Madelief ligt kleurenpalet ‘A home for play’ misschien wel het meest buiten onze comfortzone. Des te leuker om hiermee aan de slag te gaan! Naast zachte vergrijsde tinten, vind je in dit kleurenpalet uiteraard de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Het palet wordt aangevuld met een aantal uitgesproken kleuren als rood, geel en antraciet/zwart.

4. A home for meaning

Kleur van het jaar home for meaning villa madelief

De tegenhanger van A home for play, want dit kleurenpalet bestaat uit alles behalve felle kleuren. Het kleurenpalet A home for meaning brengt je terug naar de basis met rustige tinten en een vleugje Tranquil Dawn. Deze kleurencombinatie past heel mooi in een minimalistisch interieur.

Welk kleurenpalet zou jij willen toepassen in je interieur?