Paastafel styling, tafel decoratie op z’n paasbest!

Paasdecoratie aan tafel

Nog even en het is weer zover, Pasen. Feest van nieuw leven, licht en lente. Een moment om samen te zijn met de mensen die je lief zijn en te genieten van een heerlijk paasontbijt, paasbrunch, paaslunch, paas high-tea, paas high-wine of een overheerlijk paasdiner. Hoe jij Pasen ook viert, een stijlvol gedekte paastafel mag natuurlijk niet ontbreken. Lees snel deze blog en ontdek tips & tricks én de mooiste items om indruk te maken met jouw Paastafel.

Paastafel zonder stress

Weet je wat wij zo fijn vinden aan Pasen? Het is een stuk relaxter dan kerst en minstens nét zo gezellig. Op de één of andere manier zijn de verwachtingen bij een kerstdiner altijd veel hoger gespannen. Om maar te zwijgen over het inkopen van kerstcadeaus en de ultieme kerstoutfit. Heerlijk dat we ons bij Pasen wat meer kunnen focussen op één ding, de paastafel! En weet je wat zo handig is? Je kan het lekker van tevoren doen. Van zo’n paastafel moet je namelijk even lekker genieten en dat mag gerust een paar dagen 🙂

Een goed begin…

Laten we beginnen met de basis, een goed begin is immers het halve werk! Wij maakten gebruik van een prachtig lichtgrijs linnen tafelkleed van House Doctor. Linnen bezorgt je een instant lentegevoel en je servies komt er prachtig op uit. Vervolgens hebben wij iedere plek voorzien van een placemat van gevlochten waterhyacint van Bloomingville. De placemats geven een mooie natuurlijke touch aan jouw paastafel.

Servies met een feestelijk accent

Kan de inhoud van jouw servieskast wel een upgrade gebruiken? Pasen is een perfecte gelegenheid om een mooi nieuw servies(stuk) aan te schaffen. Je kan er, samen met je gasten, meteen volop van genieten. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van jouw bestaande servies. Een paar mooie witte borden zijn de ultieme essentials voor een frisse paastafel, zo kan jouw paasgerecht de show stelen. Wij zijn fan van de nieuwe linnen textiellijn ‘By’ van House Doctor. We kozen voor linnen servetten in nude tint en gaven ze een feestelijk tintje door ze te voorzien van een gouden servetring van Bloomingville.

Eén ei is geen ei (zonder eierdop)

Denk je aan Pasen, dan denk je aan eieren. Die mogen natuurlijk niet ontbreken op je paastafel. Geef ze een ereplaatsje in een mooie eierdop uit de Rustic porselein serie van House Doctor. Heb jij ooit zo’n stijlvol paasei gezien? Vergeet natuurlijk niet om bestek en bekers of glazen neer te zetten. Op de Villa Madelief paastafel maakten wij gebruik van mok ‘Made Ivory’ van House Doctor. De afwerking van deze mok doet een beetje denken aan een vogelei, perfect voor deze gelegenheid!

Paastafel afstylen

De paastafel is gedekt, stijlvol en fris! Tijd om je paastafel af te stylen met een paar gezellige elementen. Een paar kaarsen of waxinelichtjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Zet een mooie vaas neer met een paar voorjaarstakken. Eventueel kan je deze voorzien van feestelijke paashangers. In onze tafelstyling houden wij het mooi naturel door een roze ‘Shaped’ vaas te voorzien van enkele kersenbloesemtakken. Ook leuk; de ei bloempotjes van Bloomingville. Leuk met een vetplantje, een waxinelichtje óf leg er heerlijke chocolade paaseitjes in! Ben je helemaal tevreden? Steek de kaarsjes aan en geniet van het eindresultaat van jouw paastafel. Vrolijk Pasen!