Haal de lente in huis met deze 5 tips!

Misschien wel meer dan ooit verlangen wij dit jaar naar de lente! Langer licht, meer zon, de natuur die weer tot leven komt. Na een soort van XL-herfst is het tijd voor een nieuw seizoen. Niet alleen buiten, maar ook in je interieur. Villa Madelief geeft je 5 tips om de lente in huis te halen. Kom maar op met die frisse voorjaarslook!

Tip 1: Voorjaarsschoonmaak?

Lentekriebels, bij de eerste zonnestralen voelt iedereen ze – in meer of mindere mate – opborrelen. Dat heerlijke vrolijke gevoel! Dat gevoel van ‘zonder jas naar buiten’ en alle ramen in huis tegen elkaar open willen zetten om de voorjaarswind het winterstof te laten verjagen. Een grote voorjaarsschoonmaak zoals onze (groot)ouders die vroeger hielden past misschien niet in jouw drukke weekschema, maar een frisse wind door je huis is misschien helemaal niet zo’n gek idee. Dus gooi die ramen open, maak een sopje en geef in ieder geval de belangrijkste ruimtes in huis eens een fijne poetsbeurt.

Wist je trouwens dat je dit ook prima samen met kinderen kan doen? Geef ze een eigen emmer en doekje, succes verzekerd! Terwijl zij lekker spelen met water kan jij je gang gaan. En die klieder natte vloer? Dweilen is de perfecte finishing touch van jouw schoonmaak sessie 😉

Villa Madelief

Tip 2: Kleur je interieur

Het voorjaar is hét moment om je interieur kleur te geven. Dus twijfel je al tijden om dat ene wandje in jouw woonkamer van een kleurtje te voorzien? Dit is hét moment om door te pakken! Ook leuk; verf een gekleurde cirkel op een wand. Zo’n aanpassing kan een enorm verschil maken in je interieur en dat met een relatief kleine tijdsinvestering! Laat jij de kwast en roller liever op de plank liggen? Ook met accessoires kan je de lente in huis halen en je interieur voorzien van die frisse voorjaarslook.

Tip 3: Kaarslicht is altijd een goed idee

Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, kaarslicht is altijd een goed idee! Het brengt zóveel sfeer in je interieur. En laten we eerlijk zijn, voorjaarsavonden brengen we over het algemeen toch nog binnenshuis door. Omdat we de lente in huis willen halen verdienen kaarsen en waxinelichtjes wél een nieuwe houder in mooie lichte frisse tinten. Wist je trouwens dat we bij Villa Madelief (stomp)kaarsen verkopen in super mooie kleuren die helemaal aansluiten op de interieurtrends van dit moment?

Tip 4: Nieuw leven in huis

In het voorjaar komt de natuur weer tot leven. Kan jij ook zo genieten van die eerste groene blaadjes aan de bomen, van lammetjes in de wei en bloeiende bollenvelden? De lente staat symbool voor nieuw leven. Halen we de lente in huis, dan mag dat nieuwe leven natuurlijk niet ontbreken. Verwen jezelf eens met een nieuwe vaas en vul deze met een paar bloesemtakken. Of geef jezelf een mooie bloempot cadeau en vul deze met bloembollen. Dat proces van uitkomende knoppen en bloeiende bollen is toch een prachtig wonder van de natuur?

Haal de lente in huis

Tip 5: Egg-cited!

Wellicht denk jij bij voorjaarsdecoratie vooral aan bontgekleurde paaseieren, pluche kuikentjes en paashazen in alle soorten en maten. Villa Madelief laat je graag zien dat voorjaarsdecoratie alles behalve schreeuwerig hoeft te zijn. Over ons assortiment voorjaarsdecoratie zijn wij hartstikke egg-cited! Zo hebben we diverse witte paas(ei)-hangers met een subtiele gouden touch. Want die gouden touch is superhip op dit moment. Maar we kochten ook een paar toffe geometrisch gevormde konijnen in. En witte ei-vormige bloempotjes, leuk met een waxinelichtje of een bloembol erin.

Heb jij de tip(s) uit deze blog toegepast? Wij vinden het hartstikke leuk om jouw voor en na foto’s te zien van de lente in jouw huis! Tag @villamadelief op Insta en wie weet delen wij jouw eindresultaat op onze socials. Fijn voorjaar!