Er staat een dala paard in de gang

Nee, we hebben het hier niet over een gouwe ouwe carnavalskraker, maar over dé woonaccessoire van dit moment… het Dala paard! Het Dala paard staat symbool voor Zweden, een van de Scandinavische landen dat heeft bijgedragen aan de Scandinavische interieurstijl.

Hip folklore

De houten Dala paardjes worden al sinds de 17e eeuw gemaakt. Oorspronkelijk werden de Zweedse paardjes rood geschilderd en met de hand voorzien van prachtige schilderingen. De vorm van het Dala paard is door de eeuwen heen nauwelijks veranderd. De schilderingen van de Zweedse woonaccessoire hebben plaatsgemaakt voor uni kleuren. Het Dala paard anno 2014 is dé woonaccessoire de niet mag ontbreken in jouw interieur.

Dala-paardVilla Madelief loves wit

Scandinavisch design is de woontrend van dit moment; wit, veel wit, strakke lijnen, gebruik van natuurlijke materialen, duurzaamheid, handwerk en vakmanschap. Het Dala paard representeert niet alleen Zweden, het Zweedse paardje sluit naadloos aan bij de eigenschappen van een Scandinavisch interieur. Een Dala paardje is gemaakt van hout, natuurlijk en duurzaam materiaal, geschaafd in strakke lijnen en het Dala paard is voorzien van die prachtige witte kleur waar Villa Madelief zo dol op is.

Overal mooi

Het Dala paard staat natuurlijk niet alleen mooi in je gang, de Scandinavische woonaccessoire verdient eigenlijk een plekje in iedere kamer van jouw huis! Is de Scandinavische interieurstijl nog niet helemaal doorgedrongen tot jouw huis? Door zijn neutrale witte kleur past het Zweedse paardje eigenlijk binnen iedere woonstijl. Wil jij ook zo’n stukje Zweeds vakmanschap in huis? Natuurlijk koop je jouw Dala paardje bij Villa Madelief!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *