DIY Adventskalender, da’s nog eens leuk aftellen tot kerst!

Adventskalender 2.0

Ongetwijfeld ken je ze, en wellicht heb jij er ieder jaar ook één in huis, de chocolade adventskalender. Iedere dag open je een deurtje, er verschijnt een chocolaatje (die je meestal liever uitspuugt dan doorslikt) en zo tel je de nachtjes af naar kerst. Omdat deze adventskalenders sinds jaar en dag op de markt zijn en het de hoogste tijd is voor wat vernieuwing, presenteert Villa Madelief met gepaste trots de DIY adventskalender.

Counting down the days…

Met de DIY adventskalender tel je vanaf 1 december af totdat het kerstfeest is. DIY staat voor Do It Yourself, doe het zelf dus. Superleuk, want hierdoor is jouw adventskalender uniek! Wat je allemaal voor nodig hebt om deze DIY adventskalender te realiseren? Het DIY kerstdecoratie pakket! Dit pakket bevat alle benodigdheden om jouw eigen DIY adventskalender te creëren. Heb je twee linkerhanden en komt ‘doe-het-zelf’ niet voor in jouw vocabulaire? Dit DIY klusje is super easy, verbaas jezelf én je gezinsleden en tel samen de nachtjes af tot kerst.

ajg_8911-bewerkt-watermarked
DIY adventskalender, dit krijg je allemaal

Het DIY kerstdecoratiepakket bestaat uit 24 witte papieren zakjes, die je naar jouw eigen inzicht kunt decoreren. In het pakket zit het mooiste papier, van gitzwart tot glanzend goud. Verder tref je verschillende sjablonen aan om bijvoorbeeld super eenvoudig een kerstboom-, ster- of diamantvorm uit te kunnen maken, je bevestigt de mooie vormen op de zakjes met de meegeleverde lijmstift. Maar daar blijft het niet bij! Je kunt je DIY adventskalender namelijk ook versieren met behulp van het bijgeleverde rolletje gouden masking tape met witte sterretjes. Voorzie ieder zakje van een oplopende nummering van 1 tot 24 met de bijgeleverde zwarte stift of het witte potlood. Bij je DIY kerstdecoratiepakket vind je een klosje zwart wit touw en 24 gouden knijpertjes. Maak van het touw een mooie slinger en bevestig de 24 gedecoreerde adventszakjes met de knijpertjes aan het touw. Of doe het net zoals ons en bevestig je DIY adventskalender aan een stoer showrek!

Kerstdecoratie DIY pakket Imakin
DIY adventskalender, dit stop je erin

Oké, je DIY adventskalender is klaar, maar dan moet er natuurlijk ook nog iets ín! Ook hierin kan jij je eigen creativiteit de vrije loop laten. Maar om je op weg te helpen doen wij je graag een paar suggesties om je DIY adventskalender op een leuke manier te vullen. Laten we voorop stellen dat het vullen van je adventskalender niet duur hoeft te zijn, het gaat erom dat je samen verwachtingsvol uitkijkt naar kerst! Doe er bijvoorbeeld op de adventszondagen een waxinelichtje in om te branden. Op 5 december stop je er een paar pepernoten in. Wissel tussendoor af tussen kleine cadeautjes en leuke opdrachtjes zoals

  • Vandaag gaan we samen kerstkoekjes bakken
  • Vanavond kijken we een leuke film
  • Je mag iets moois uitkiezen voor in de kerstboom
  • We gaan vandaag naar de kerstmarkt
  • Maak iemand blij met een mooie kerstkaart

En dit kan je allemaal nog meer met het DIY kerstdecoratiepakket

Wanneer je klaar bent met het maken van de DIY adventskalender zal je ontdekken dat er nog meer dan genoeg materialen van het DIY kerstdecoratiepakket overblijven. En dat is niet voor niets! Je maakt er namelijk ook de mooiste kerststerren mee of feestelijke hangers voor in de kerstboom. Daarnaast vind je in het DIY kerstdecoratiepakket een leuk lichtzakje met een waxinelichtje die je naar je eigen ideeën kunt perforeren of decoreren, steek het waxinelichtje aan en geniet van sfeervol kaarslicht. Of gebruik het prachtige stevige bedrukte papier om je kerstcadeaus in te pakken. Natuurlijk is het pakket voorzien van een duidelijk instructieboekje, zo weet je zeker dat dit creatieve project gaat slagen. Kortom; niet alleen jouw unieke DIY adventskalender, maar een doos vól kerstinspiratie voor een sfeervol gedecoreerd huis.

Fijn kerstfeest!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *