Zelf traktaties maken met het Imakin DIY pakket

“Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.” Deze befaamde woorden van de Nederlandse schrijver Gerard Reve slaan de spijkers op z’n kop. Villa Madelief doet er graag nog een schepje bovenop: “Het leven is een feest, maar je moet zelf je zelfgemaakte slingers ophangen!”. Want zelf maken is tenslotte zó veel leuker! Wij hebben een te gek DIY pakket in ons assortiment waarmee je niet alleen feestelijke slingers zelf kan maken, het DIY pakket is ook in te zetten als adventskalender of gebruik de inhoud om zelf traktaties te maken!

DIY pakket 

Een aantal jaar geleden lanceerde Imakin in samenwerking met Dreamkey Design dit te gekke DIY pakket. Het pakket werd gelanceerd in de winterperiode en werd met name bekend als pakket om je eigen adventskalender mee te maken. Superleuk natuurlijk! Wij schreven er al eens een blog over. Wil je ideetjes opdoen? Lees de blog dan gerust eens na! Maar er kan nog véél meer met dit DIY pakket. In deze blog laten wij je graag zien hoe je heel eenvoudig zelf traktaties kan maken met de inhoud van dit pakket

Zelf traktaties maken: de benodigdheden

Het Imakin DIY pakket zit boordevol mooie papierwaren! De volgende items uit het pakket heb je nodig om zelf traktaties te maken:

 • 3 vellen cadeaupapier
 • 2 vellen goud papier
 • 2 vellen wit of ijsblauw papier naar keuze
 • 24 witte uitdeelzakjes (of minder wanneer de klas uit minder leerlingen bestaat)
 • 24 goudkleurige knijpertjes (of minder wanneer de klas uit minder leerlingen bestaat)
 • 1 rolletje gouden masking tape
 • 1 zwarte stift

Dit heb je verder nog nodig:

 • schaar
 • rond voorwerp om te gebruiken als mal
 • een gezonde/zoete/hartige lekkernij om de uitdeelzakjes mee te vullen
 • Gratis Villa Madelief printable
Imakin zelf traktaties maken printables

Zelf traktaties maken, aan de slag

Succes gegarandeerd met een zelfgemaakte traktatie! Jouw zoon of dochter springt er net even tussenuit ten opzichte van klasgenootjes die kiezen voor het geijkte zakje chips of het welbekende cupcake-je met (of zonder) versiering. Zelf een traktatie maken hoeft écht niet ingewikkeld, tijdrovend of duur te zijn. Met dit DIY pakket en een eenvoudig lekkernijtje wordt trakteren pas echt een feestje! Maak allereerst een keuze uit één van de twee gratis printables (sierlijk en stoer). Print deze uit op een kleur papier naar keuze en knip de cirkels netjes langs de lijn uit.

Hoeveel jaar word jij?

Superhandig! Wij maakten de printables universeel, ze zijn geschikt voor jongens en meisjes ongeacht de leeftijd. In dit DIY pakket zit een zwarte Bruynzeel stift waarmee jij de leeftijd van de jarige kan toevoegen aan de uitgeknipte printable. Zo’n stoer of juist sierlijk cijfer geeft meteen een persoonlijke touch aan de traktatie!

diy pakket versieren

The golden touch

Nu je de printables klaar hebt is het tijd voor de volgende stap. Zo’n printable steekt namelijk heerlijk af tegen één van de designs cadeaupapier uit het DIY pakket of geef je zelfgemaakte traktaties een golden touch door gebruik te maken van het gouden papier. Maak gebruik van het ronde voorwerp (bijvoorbeeld een glas, onderzetter of dekseltje) en gebruik dit als mal om cirkels te tekenen achterop het papier van jouw keuze. Je krijgt het mooiste resultaat wanneer je kiest voor een cirkel die net iets groter is als de printables. Teken het aantal cirkels dat je nodig hebt en knip ze weer zorgvuldig uit langs de lijn. 

printable versieren goud cadeaupapier

Snoepen verboden

Het leukste moment is aangebroken, namelijk het vullen van de uitdeelzakjes! Afhankelijk van de voorschriften op school, crèche, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf kan je kiezen voor een gezonde, zoete of hartige lekkernij. In plaats van iets ‘te eten’ kan je natuurlijk ook trakteren op een klein cadeautje zoals een sleutelhanger, een mooie sticker of een vrolijke stuiterbal.

zelf traktaties maken uitdeelzakjes

Een verbluffend eindresultaat!

In deze laatste stap komt alles samen. Het sluiten van de zakjes. Vouw de bovenste rand van het zakje om en sluit het zakje met een stukje gouden masking tape. Vervolgens pak je een uitgeknipte cirkel en plaats je er een printable bovenop. Bevestig deze twee cirkels met een gouden knijpertje aan het zakje. En nu rest er nog maar één ding; Feest vieren! 

Natuurlijk zijn wij heel benieuwd hoe jij het DIY pakket hebt gebruikt! Deel je eindresultaat op Social Media en gebruik #villamadelief