Maak van je kersttafel dekken een (kerst)feestje!

Nog maar even en we zitten weer heerlijk aan de kersttafel. Of jij nu aanschuift aan het kerstontbijt, de kerstlunch, kerstbrunch of het kerstdiner, een feestelijk gedekte kersttafel mag natuurlijk niet ontbreken. Villa Madelief geeft je graag een paar leuke tips zodat jouw kersttafel er tiptop uitziet.

Een goed begin…

Is een mooi tafelkleed! Echt hoor, het is zo’n fijne basis voor jouw kersttafel styling. En het staat meteen zo lekker chique. Wij hebben prachtige (én betaalbare!) tafelkleden voor jou geselecteerd in diverse formaten, zélfs een mooi exemplaar voor een ronde tafel!

Wat zet jij op tafel?

Wanneer jij de kersttafel gaat dekken, dan mag mooi serviesgoed, glaswerk en bestek natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk begrijpen wij dat je voor deze gelegenheid geen compleet nieuw servies gaat aanschaffen, maar misschien is een kleine aanvulling op jouw huidige serviesgoed een leuk idee? Gebruik bijvoorbeeld jouw eigen dinerborden als onderbord en zet hierop een nieuw ontbijtbordje waarop je het voorgerecht serveert. Ook leuk én superchique; gouden bestek, perfect voor Kerst.

Serveer een servetje

In jouw chique kerstoutfit kan jij het je natuurlijk niet permitteren dat je gasten moeten kijken naar een klodder jam op je wang of een druppel rode wijnsaus onderaan je kin. Een servet is een musthave bij het dekken van de kersttafel. Het is niet alleen onmisbaar tijdens de maaltijd, maar het staat natuurlijk ook prachtig op tafel. Bij Villa Madelief vind je heel veel verschillende servetten voor op de kersttafel én hele leuke servethouders.

Feest van het licht

Als er een moment is waarop er volop kaarslicht aanwezig mag zijn, dan is het wel met kerst. Die fonkelende vlammetjes maken de kersttafel nóg gezelliger om aan te schuiven. Pak een mooi styling bord en plaats hierop een aantal mooie kandelaars en waxinelichthouders. Verspreid jij het kaarslicht graag wat meer over de hele kersttafel? Zet dan diverse kandelaars en waxinelichthouders in het midden over de gehele lengte van de tafel. Ook leuk! Villa Madelief heeft heel veel leuke kaarsenhouders speciaal voor smalle kaarsjes (ook wel potloodkaarsjes of kerstboomkaarsjes genoemd). Zet bij ieder bord zo’n leuk kandelaartje neer zodat iedere tafelgast zijn/haar ‘eigen’ kaarsje heeft.

Wat eten we vandaag?

Tja, met dat gedeelte van de kerstmaaltijd zullen wij ons niet bemoeien. Hoewel…een klein beetje dan! Wij hebben namelijk té leuke menukaartjes met een houten standaardje in de vorm van een ster. Echt een bijzondere toevoeging aan jouw gedekte kersttafel en ongetwijfeld zal het water in de mond lopen bij jouw gasten wanneer ze het kerstmenu lezen!

Alles voor de kerstborrel

Is lang tafelen niet aan jou besteed? Een kerstborrel is het perfecte alternatief! Lekker ongedwongen en minstens net zo smakelijk. Organiseer jij een borrel bij jou thuis? Of doe je een bijdrage voor de kerstborrel op school of op je werk? Wij hebben alles in huis om jouw hapjes en snacks stijlvol te presenteren. Bijvoorbeeld een prachtige houten serveerplank in de vorm van een kerstboom. Maar ook leuke borrelprikkers, kaasmesjes, serveerschaaltjes en gouden lepeltjes en vorkjes. En vergeet de leuke wijnglashangers niet. Zo weet je altijd dat jij het juiste glas te pakken hebt.

Wij hopen dat je met deze tips zal genieten van heerlijke dagen, samen met de mensen die jou lief zijn. Geniet aan een sfeervol gedekte kersttafel en koester deze bijzondere momenten. Fijne kerstdagen namens team Villa Madelief!