Flexa Kleur van het Jaar 2021 toepassen in jouw interieur?!

Dé aftrap van het nieuwe woonseizoen is wat ons betreft de bekendmaking van de Flexa Kleur van het Jaar. Traditiegetrouw wordt de nieuwe trendkleur gelanceerd op de tweede dinsdag van september. In de woonwereld en op sociale media wordt er al ruim van tevoren gespeculeerd over dé kleur van het nieuwe jaar. Ook dit jaar slaagde Flexa erin om dit geheim te houden tot het moment suprême van de onthulling.

 

The word is out!

Dinsdag 8 september 2020 om klokslag 11:00 uur zat Team Villa Madelief paraat om de onthulling van de Flexa Kleur van het Jaar 2021 live te volgen via het Instagram-account van Flexa. Met gezonde spanning bekeken wij deze live videoregistratie. ‘Brave Ground’ it is! Dé trendkleur voor het jaar 2021. Een prachtige warme neutrale bruintint waar ons hart een beetje sneller van ging kloppen.

Timeless palet

Brown is the new black

Wij schreven het al eens eerder, bruin is hip and happening! Dit werd wederom bevestigd door de lancering van trendkleur Brave Ground. Flexa trok een jaar uit voor de totstandkoming van deze nieuwe trendkleur. Kleurexperts van Flexa en een team van internationale designers volgen de nieuwste wereldwijde trends die invloed hebben op ons dagelijks leven op de voet. Vervolgens vertalen zij deze inzichten naar één toonaangevende kleur als weerspiegeling van de sfeer van het moment.

2020 was het jaar van grote veranderingen, het vinden van een nieuwe balans en focus op de dingen die er écht toe doen in het leven. We vinden een positieve weg vooruit door samen te werken, vertrouwen te hebben in onszelf en elkaar, voort te bouwen op het verleden en plannen te maken voor de toekomst. Brave Ground is een warme, natuurlijke neutrale kleur die stabiliteit uitstraalt en mogelijkheden schetst. Een veelzijdige tint die andere kleuren laat stralen.

Trust palet

Zó pas je de Flexa Kleur van het jaar 2021 toe in jouw interieur

Heel leuk natuurlijk, al die theorie over zo’n kleur, maar hoe pas je ‘m nou toe in jouw interieur? Om de veelzijdigheid van Brave Ground te benadrukken en jou wat handvatten te geven voor de toepasbaarheid in jouw interieur, stelde Flexa vier kleurpaletten samen rondom de trendkleur van 2021. Villa Madelief neemt je mee langs deze paletten en laat jou graag zien welke woonaccessoires hier perfect op aansluiten.

 

#1 Expressive Palet

Waar Flexa naar eigen zeggen andere jaren vaak koos voor een echte ‘Heldenkleur’ werd daar dit jaar van afgeweken door juist te gaan voor een tint die andere kleuren laat stralen. Dit zie je goed terug in het Expressive Palet. Dit palet geeft energie en verrast met een mix van opvallende rood-, roze- en paarstinten in balans met neutrale kleuren.

Kleur van het jaar 2021 expressieve palet

#2 Trust Palet

Een stevige tegenhanger van het Expressive Palet is het Trust Palet. Een palet vol aardse zachtbruine, grijze en neutrale ton-sur-ton tinten die zorgen voor een warme en gastvrije sfeer. Ze zijn een zachte tegenhanger in een modern interieur en geven juist een modern tintje aan traditionele ruimtes. Door te spelen met verschillende kleurvlakken creeer je een verrassend effect. Het Trust Palet combineert heel mooi met luxe materialen als goud, koper, marmer en fluweel.

Kleur van het jaar 2021 trust palet

#3 Timeless Palet

Ook bij het Timeless Palet vormt Brave Ground de natuurlijke basis. In combinatie met diverse klassieke en moderne tinten geel, oker en zachtbruin geef je jouw interieur een positieve en inspirerende boost. De warme tinten passen zowel in een traditionele als moderne setting. Dit kleurenpalet combineert mooi met natuurlijke materialen en ambachtelijke kunst.

Kleur van het jaar 2021 timeless palet

#4 Earth Palet

De kleur Brave Ground weerkaatst de samenstelling van de aarde: grond, klei en steen. De trendkleur combineert heel natuurlijk met de blauw-, grijs- en groentinten uit het Earth Palet. Het creeert een gevoel van rust, is prettig voor het oog en geeft in combinatie met kamerplanten, natuurlijke materialen en botanische prints een frisse en moderne look aan jouw interieur.

Kleur van het jaar 2021 Earth palet

Welk kleurenpalet ga jij toepassen in je interieur? Laat het ons weten door het resultaat te delen met @villamadelief!