Dit zijn de interieur trends voor de herfst van 2020

Het is herfst! Waar de één altijd even moet slikken bij deze seizoensovergang kan de ander niet wachten om de haard aan te steken na een heerlijke herfstwandeling. De tijd van warme theetjes en zachte plaidjes staat weer voor de deur. Zin in een flinke dosis interieurinspiratie? Lees dan lekker mee en ontdek de interieur trends herfst 2020!

 

Cocoon to the max

Nu het eerder donker wordt, we onze slippertjes verruilen voor leuke laarsjes en we van buiten naar binnen trekken wordt het tijd om ons interieur najaarsproof te maken. In 2020 ontdekten we eens te meer hoe belangrijk het is dat je huis een thuis is, want nog nooit brachten we zóveel tijd door binnen de muren van onze ‘eigen plek onder de zon’. Als het aan de interieur trends herfst 2020 ligt, wordt het een najaar om te cocoonen to the max!

Herfst interieurtrends

Vijftig tinten…bruin!

Daar waar grijs tot voor kort de perfecte basiskleur was voor in huis, neemt bruin dit najaar definitief het stokje over. Onlangs lanceerde Flexa de Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground. Een prachtige warme natuurlijke bruintint die andere kleuren laat stralen. Want dit najaar houden we het niet bij één basiskleur, maar mag je – als je een beetje lef hebt – kleuren én prints combineren. Als het buiten grauw en grijs wordt, dan laat jij je interieur toch stralen?! Wil jij meer tips over hoe je de kleur van Flexa toepast in jouw interieur? Lees dan ook eens onze blog over de kleur van het jaar 2021! 

Herfst interieurtrends

Eyecandy tijdens de herfst

Tijdens de inkoop van onze najaarscollectie konden wij er niet omheen; kleur! We zien het al geruime tijd terug in het modebeeld en ook ons interieur mag niet achterblijven. Van diverse geeltinten tot rood en van frisse pastellen tot spannend lila.

Is dit een beetje buiten jouw comfortzone? Geen paniek! Ook in jouw zorgvuldig uitgebalanceerde interieur past een toefje kleur. Júist een gekleurde kaars, een kleurrijk wandkleed of een bontgekleurd boeket op de vaas kan een vrolijke noot toevoegen aan jouw interieur. Dat noemen wij dus eyecandy!

herfst eyecandy

Go natural

Omzien naar elkaar en zorgen voor de wereld om ons heen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp dat zelfs in de interieur trends herfst 2020 terugkomt. We vinden het tof om te zien dat steeds meer interieurmerken bewuste keuzes maken. Niet alleen in materiaalgebruik, maar ook in samenwerkingen met lokale toeleveranciers.

Kijk bijvoorbeeld naar House Raccoon, een merk uit het productassortiment van Villa Madelief. Zij planten een boom voor elk product dat verkocht wordt. Mooi toch?! Of wat dacht je van de verzorgingsproducten van Meraki? Ze zijn eco certified omdat ze (bijna) volledig uit natuurlijke ingrediënten zijn samengesteld.

Sowieso passen natuurlijke elementen perfect in de interieurtrend herfst 2020. Planten zijn een must en materialen als hout, wol en jute mogen niet ontbreken. Tip; probeer eens een pareltje op de kop te tikken bij de plaatselijke kringloopwinkel. Een doorleefde tafel, stoel of kast geeft jouw interieur zijn eigen unieke karakter.

Go natural

Villa Madelief wenst jou natuurlijk een kleurrijke herfst!