Deze interieurtrends van 2020 mogen niet ontbreken in jouw interieur

Het is januari, deze maand is de aftrap van het nieuwe beursseizoen. Voor retailers en trendwatchers the place to be! Villa Madelief reisde onlangs af naar Parijs waar gedurende vijf dagen de toonaangevende beurs ‘Maison & Objet’ plaatsvond. Wij laten je graag kennismaken met dé interieurtrends van 2020.

 

Groot, groter, grootst

Misschien heb jij wel eens de VT Wonen & Designbeurs bezocht in de Amsterdam RAI. Na zo’n dag kan je met een hoofd boordevol inspiratie weer huiswaarts gaan. Hebben we het over Maison & Objet, dan kan je dit gerust keer tien doen. Niet alleen qua grootte, maar ook qua inspiratie. Niet voor niets dat je als retailer vijf dagen lang toegang hebt én kan benutten op deze beurs!

 

De meest opvallende interieurtrends 2020 voor jou

Acht hallen, ruim 2.700 exposanten, dat is lastig samen te vatten in één blog. Toch waren er een aantal opvallende trends die er voor ons duidelijk uitsprongen. De interieurtrends 2020 die je niet mag missen hebben wij samengevat in vier categorieën:

 

  • Subtiele luxe
  • Natuurlijk Scandinavisch
  • Botanische fauna
  • Regenboog bruin

 

Interieurtrends 2020

 

Subtiele luxe

Natuurlijk hebben wij ons in Parijs vergaapt aan de hallen met prachtige kroonluchters, luxe karpetten en onbetaalbare kunstobjecten die alleen zijn weggelegd voor ‘the rich and famous’. Leuk om even bij weg te zwijmelen, maar niet helemaal ons straatje. Toch hoeft een luxe uitstraling niet direct een aanslag op je portemonnee te zijn. Wanneer jouw huis écht een thuis is, dan voel jij je immers de koning te rijk!

Wil jij jouw interieur voorzien van een beetje subtiele luxe? Voeg dan ‘a touch of gold’ toe. Wij zagen het in Parijs veelvuldig voorbij komen. Combineer een paar gouden accenten met kleuren als donkerblauw, warm rood, diverse groentinten of natuurlijk zwart. Wil je het luxe sfeertje compleet maken? Voeg dan velvet toe. Fluweel is prachtig in combinatie met goud. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met velvet zitting en rugleuning en (mat) gouden frame.

 

Interieurtrend subtiele luxe
Natuurlijk Scandinavisch

Niet helemaal nieuw, maar nog steeds hotter dan hot! De Scandinavische interieurstijl blijft geliefd. Veel licht, in combinatie met hout en andere natuurlijke materialen als bamboe, riet en rotan. Voor een stoere touch voeg je hier enkele zwarte accenten aan toe.

Wil je wat meer warmte toevoegen aan de Natuurlijk Scandinavische interieurtrend 2020. Dan is Scandi-Boho nog steeds de perfecte combinatie. De Bohemien stijl, in neutrale warme kleuren, en rijke prints geven jouw Scandinavische interieur een relaxte, warmere uitstraling. Of kies voor de vrolijke, frisse variant en combineer de Scandinavische interieurstijl met een toefje kleur. Dit kunnen pittige pasteltinten zijn of juist warme roodbruin tinten.

 

Interieurtrend natuurlijk Scandinavisch

Botanische fauna

Groen is al jaren niet meer weg te denken in ons interieur. De Urban Jungle stijl deed zijn intrede en zelfs mensen die een hekel hadden aan planten in de woonkamer begonnen groene vingers te kweken. Botanische fauna is de interieurtrend van 2020 die voortborduurt op de Urban Jungle stijl. Want de Jungle is immers zoveel (kleur)rijker dan planten alleen.

In Parijs kon je er niet omheen. Dieren! Overal waar je keek zag je ze voorbij komen, apen, neushoorns, panters, (tropische) vogels, giraffen, olifanten, noem maar op. In 2020 verdienen deze dieren een plekje in jouw interieur. Zo hebben wij al babyservies met dierenprint van het super toffe merk OYOY.

Van dierenprints tot dierenhangertjes, van lampenvoeten in de vorm van een dier tot beeldige dierenbeeldjes. Je zag ze in mat en glanzend goud, in het zwart maar ook in allerlei (bonte) kleuren. Soms ietwat kitcherig als een frivole knipoog in je interieur, maar ook in geometrische vormen, soms aaibaar zacht of juist voorzien van een robuuste look. Hoe dan ook, dieren en planten horen thuis in de interieurtrends van 2020.

 

Interieurtrends van 2020

Regenboog bruin

Regenboog bruin? Ja, precies dat! Bruin, in allerlei verschillende tinten. Van rozebruin, tot bruinrood, van terracotta tot beige en van nude tot diep donkerbruin. Bruin in alle kleuren van de regenboog dus.

Zo zagen wij prachtige bruine vazen van getint glas en van keramiek. Over keramiek gesproken…wat hebben wij ons vergaapt aan talloze prachtige serviezen in diverse bruintinten. En laten we de regenboog niet vergeten, want die is (nog steeds) hip. Daarbij hebben we het vooral over de vorm. Wij kochten een aantal hele toffe items in gebaseerd op die regenboog. Stay tuned!

 

Regenboog bruin

 

Interieurtrends van 2020 regenboog bruin

 

What’s in it for me?

Het leuke aan de interieurtrends 2020 die wij zojuist voor je hebben opgesomd is dat je ermee kan mixen en matchen. Zo kan a touch of gold ook prachtig in een Scandinavisch interieur en passen dieren perfect in de Subtiele Luxe interieurtrend.

Ons advies? Kijk vooral naar kleuren, vormen en materialen waar jij blij van wordt en waar jij je prettig bij voelt. Je hoeft natuurlijk niet je hele woonkamer een make-over te geven om de nieuwste interieurtrends toe te passen. Een mooi kussen of een toffe accessoire kan al een te gekke nieuwe impuls aan jouw interieur geven. Als jouw huis (weer) als thuis voelt is jouw en onze missie geslaagd!

 

Interieurtrends van 2020