De ultieme vakantie inpaklijst voor jouw gezin!

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog een paar weken en Nederland trekt er weer massaal op uit richting een heerlijke vakantiebestemming. Of jij nu een vakantie in eigen land gaat vieren of het vakantiegeluk buiten de landsgrenzen opzoekt. Een fijne vakantie inpaklijst is altijd welkom. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Laat de vakantie voorpret maar beginnen!

Vakantie inpaklijst: dit mag je niet missen

Natuurlijk kijk je reikhalzend uit naar jullie welverdiende zomervakantie. Er even heerlijk tussenuit samen met jouw gezin. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar inpakken voor de vakantie valt bij mij niet onder de noemer ‘voorpret’. In die laatste weken voor de vakantie zijn er vaak nog zoveel to-do lijstjes af te werken, kinderen die afscheidscadeautjes moeten meenemen naar school, seizoen afsluitingen te houden voor sport, het afronden van je werk. En in al die hectiek moet jij je hoofd koel zien te houden en zorgen dat je niets vergeet mee te nemen op vakantie. Villa Madelief helpt je graag een handje! Wij verzamelden een aantal essentials die niet in jouw koffer mogen ontbreken. Eigenlijk een soort vakantie inpaklijst. Het is een kwestie van klik & bestel. In de meeste gevallen heb jij jouw bestelling de volgende werkdag al in huis. Ideaal toch?

Ik ga op vakantie en neem mee…

Laten we beginnen bij het begin; een paar fijne tassen zijn natuurlijk een must om alle spullen van jouw vakantie inpaklijst mee te kunnen nemen naar jouw vakantiebestemming. Natuurlijk is het fijn om een paar ruime tassen te hebben. Kies voor ieder gezinslid een eigen (kleur) tas. Zo kan je spullen makkelijk terugvinden en houd je het lekker overzichtelijk. Denk ook aan een rugtasje voor de kindjes. Superhandig om wat speelgoed en boekjes in te doen zodat kindjes zich niet hoeven te vervelen tijdens de reis. Vergeet ook niet om een (paar) koeltas(sen) mee te nemen, ideaal voor onderweg en voor uitstapjes vanaf jouw vakantieadres!

Zomeroutfits

Natuurlijk hoop je op zonovergoten vakantiedagen! Een paar fijne zomeroutfits staan daarom natuurlijk op jouw vakantie inpaklijst. Bij Villa Madelief hebben wij niet alleen de mooiste outfits voor jouzelf, ook voor jouw mini(‘s) hebben wij heerlijke zomerse kledingstukken. Vergeet niet om voor de wat minder zonnige dagen of frisse momenten in de avonden een lekker vest in te pakken. En uiteraard mag een zonnebril niet ontbreken.

Zwem essentials

Bij een vakantie hoort natuurlijk waterpret. Of dat nu in een opblaasbadje, een (privé) zwembad of in de zee is, zwem essentials maken natuurlijk deel uit van jouw vakantie inpaklijst. Denk aan een fijne badhanddoek, een zwemoutfit, zwembandjes voor de kleintjes, een floatie voor de iets grotere kids (of lekker voor jezelf!) en vergeet vooral niet om de nodige zonbeschermingsproducten mee te nemen. Wist je dat wij ook zonnehoedjes, schaduwtentjes en zwembandjes met zonnescherm verkopen? Een absolute must tijdens zomerdagen. Nog véél meer buitenpret producten vind je in onze blog!

Vergeet je tandenborstel niet!

Ook toiletspullen maken deel uit van de vakantie inpaklijst. Denk natuurlijk aan de tandenborstels van jouw gezinsleden. Poetsen jullie elektrisch? Vergeet dan niet om de lader van de tandenborstel in te pakken. Verwen jezelf deze vakantie met een heerlijke douchegel en fijne bodylotion. Neem een haarborstel mee en elastiekjes en knipjes voor jou en/of je dochter. En neem een paar verpakkingen verfrissende reinigingsdoekjes mee. Natuurlijk stop je alles in een mooie (nieuwe) toilettas.

Op de camping

Ga jij dit jaar kamperen? Dan zijn er nog (flink) wat extra spullen die je aan je vakantie inpaklijst moet toevoegen. Wat zet jij bijvoorbeeld iedere dag op tafel? En dan hebben wij het niet over de gerechten die jij gaat nuttigen, daar gaan wij ons niet mee bemoeien . Maar vooral waar je de maaltijden op serveert. Tof servies, geschikt voor op de camping! Wij hebben heel veel kleurrijke borden, beker en bakjes die tegen een stootje kunnen. Dat staat natuurlijk super gezellig op de campingtafel. En wanneer je mooi servies hebt is het veel minder vervelend om af te wassen. Vergeet niet een afwasteil, afwaskwast, afwasmiddel en een paar fijne theedoeken mee te nemen.

Gezelligheid kent geen tijd

Zo heerlijk hè, dat je in de vakantie even niet op de klok hoeft te kijken en je helemaal je eigen ritme kan bepalen. Geen wekker en soms ook (veel te) laat naar bed, lange warme zomeravonden zijn er immers om van te genieten! Heb je een beetje ruimte over in jouw koffer of tas? Dan is het superleuk om een paar tuinfakkels of buitenkaarsjes mee te nemen. Dat geeft zo’n gezellig sfeertje.

Slaap lekker

Of jij nu slaapt in een luxe hotelbed of de nachten doorbrengt op een luchtbed. Een goede nachtrust is een must voor een geslaagde vakantie. Noteer de volgende items maar alvast op je vakantie inpaklijst: Een slaapmaskertje, een luchtige shortama en een soepele badjas voor wanneer je uit bed stapt. En voor de kleintjes mag uiteraard een zomerslaapzak en een luchtig dekentje niet ontbreken. Slapen in een ander bedje kan voor kinderen soms best een beetje spannend zijn, een nachtlampje kan dan een uitkomst zijn!

Vakantie basics

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Daarom heb ik altijd een standaard vakantie inpaklijst met spulletjes die ik meeneem op vakantie omdat ze nog wel eens ontbreken in een vakantiehuisje. Je zal je bijvoorbeeld verbazen hoe vaak er een fatsoenlijke snijplank ontbreekt in een vakantiehuisje. Maar ook een paar voorraadbakjes, mijn eigen favoriete scherpe mesjes, een waszakje en mijn eigen hand-, thee- en vaatdoeken. Een paar fijne kruidenmolens in een klein formaat, zodat jouw maaltijden minstens zo lekker samen als thuis. En vergeet als laatste niet een notitieboek en een paar potloden of pennen mee te nemen. Handig om te gebruiken als boodschappenlijstje, maar vooral leuk om je mooiste vakantieherinneringen in te noteren. Zijn wij nog wat vergeten? Laat het ons weten! Zo stellen wij met elkaar de ultieme vakantie inpaklijst samen. Fijne vakantie!