Een badkamer make-over in een handomdraai!

Ongetwijfeld zie je ze wel eens voorbij komen op Insta, Pinterest of in jouw favoriete woonmagazine; badkamers om door een ringetje te halen. Súpertof natuurlijk zo’n vrijstaand bad of wat dacht je van zo’n heerlijk ruime inloopdouche? Wie wil dat nou niet?! Helaas leent niet iedere woning zich voor zo’n thuisspa. Om maar te zwijgen over het beschikbare saldo op jouw spaarrekening. Gelukkig is er ook met een klein budget en een minimale tijdsinvestering een grote verandering mogelijk op jouw badkamer. Maureen van Villa Madelief geeft je tips voor een badkamer make-over in een handomdraai.

 

Stofhappen?

Slaat de schrik jou al om de hals wanneer je de woorden ‘badkamer make-over’ hoort? Wekenlang niet kunnen douchen in je eigen huis. Stof, want de hele badkamer moet van de oude tegels ontdaan worden. En niet te vergeten het frezen van nieuwe leidingen in vloer of wanden. No worries, zo grondig gaan we het juist níet aanpakken! Deze badkamer make-over wordt a piece of cake en vooral superleuk!

 

Meraki

 

Moodboard

Heb jij wel eens een moodboard gemaakt? Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen, kleur- en stofstaaltjes die allemaal aansluiten bij de sfeer die jij een ruimte wil geven. Dat kan natuurlijk middels het ‘ouderwetse’ knip-en-plakwerk. Maar ook digitaal kan je een moodboard samenstellen door middel van Pinterest. Nestel je een avondje op de bank met een kop thee en verzamel afbeeldingen van badkamers die jou aanspreken.

Heb je een mooie verzameling gemaakt? Kijk dan eens naar de overeenkomsten tussen de verschillende afbeeldingen. Misschien zie je wel een bepaald materiaal of een specifieke kleur terugkomen op meerdere afbeeldingen, pik deze eruit en gebruik dit als basis voor je badkamer make-over.

 

Een schone lei

Na het opdoen van inspiratie is het tijd voor het echte werk! We beginnen de badkamer make-over met een schone lei. Handen uit de mouwen dus, want de hele badkamer moet leeg. Van toiletborstel tot prullenbak en van tandenborstel tot wasmand, zorg dat de vloer vrij is, de wastafel leeg en check nog even of er geen flessen shampoo of douchegel meer rondslingeren bij de douche of rond het (eventuele) bad. En als we dan tóch alles leeg hebben…het ideale moment om de badkamer een poetsbeurt te geven. Kies eens voor een nieuwe allesreiniger met een lekkere geur. Want het stapt zo lekker binnen in een schone badkamer!

 

Badkamer make-over

 

To paint or not to paint

That’s the question! Ben je net verhuisd en heb je besloten de badkamer van de vorige bewoners nog even lekker te laten zitten? Dikke prima! De douche is fijn, het wastafelmeubel is neutraal en het toilet ziet er na een grondige poetsbeurt weer uit als nieuw. Alleen die lelijke tegels zijn je eigenlijk een doorn in het oog. Wist je dat er speciale tegelverf bestaat? Hiermee geef je, relatief eenvoudig, je badkamer weer een hele nieuwe uitstraling en kan hij prima nog een ‘ronde’ mee. Is de basis van jouw badkamer al oké? Dan is het nu tijd voor het leukste gedeelte van de badkamer make-over!

 

Time to dress-up

Yay, alleen al bij het schrijven van deze blog krijg ik zó’n zin om met mijn eigen badkamer aan de slag te gaan. Vooral bij dit gedeelte van de badkamer make-over gaat mijn hartje sneller kloppen, de styling! Ik weet niet hoe het er bij jullie thuis aan toegaat, bij ons in de badkamer is het soms best een allegaartje van kleuren.

Zo poetst dochterlief haar tanden met een prinsessen tandenborstel, reinigt zoonlief zijn tanden met een Cars tandenborstel en dan ligt er ook nog zo’n schattig baby tandenborsteltje op het randje van de wastafel. Bij iedere leeftijdscategorie hoort een eigen tandpasta (baby, junior en ‘grote mensen’ tandpasta). En als we het dan tóch over tandpasta hebben… waarom bestaan er geen stylish verantwoorde tubes?

Eenheid creëren, dat wordt het motto van de badkamer make-over. Dus nemen we zo’n handig klapkratje van recyclebaar kunststof van AY-KASA waarin alle tandenborstels en tandpasta tubes netjes een plekje krijgen.

 

Badkamer make-over

Lief voor je badkamer en lief voor je lijf

Ik ben groot fan van de lichaamsverzorgingsproducten van het Deense merk Meraki. Eerlijk? Ik viel als een blok voor de prachtige verpakkingen (het oog wil ook wat) en was nóg aangenamer verrast toen ik de bijzonder goede kwaliteit van de producten ontdekte. De producten zijn samengesteld uit de beste natuurlijke ingrediënten en bevatten geen kleurstoffen of parabenen, hierdoor zijn ze zélfs geschikt voor de meest gevoelige huid. In het design van de verpakking zie je de Scandinavische roots duidelijk terug.

Investeer eens in een paar mooie Meraki pompflacons, ze staan prachtig op je wastafel, onder de douche of bij het bad. En je bent ook nog eens bijzonder lief voor je lijf! Weggooien? Daar houd ik niet van. De pompflacons zijn allemaal navulbaar. Vanaf nu zijn flessen shampoo, badschuim en douchegel in schreeuwerige kleuren dus verleden tijd. Fijn, die rust op de badkamer!

 

 

Spiegeltje, spiegeltje

Of je er ‘s ochtends nu lang in kijkt of niet, een spiegel is een onmisbare accessoire in je badkamer. En het is ook nog eens een item waarmee je sfeer kan creëren in je badkamer. Villa Madelief heeft een aantal supertoffe spiegels met een omlijsting van bamboe of riet. Die natuurlijke touch past perfect in een badkamer. Leg een stijlvolle badmat op de vloer, denk eens aan een ronde. Lekker zacht voor je voetjes en het doorbreekt de vaak harde en rechte lijnen op een badkamer.

Heb je ruimte voor een leuk (open!) kastje in de badkamer? Leg hier dan je mooiste badtextiel in, style ‘m af met een paar geurkaarsen en een plant die geschikt is voor de badkamer (ze bestaan, vraag er eens naar bij het tuincentrum). Heb je ruimte voor een leuk (open!) kastje in de badkamer? Leg hier dan je mooiste badtextiel in, style ‘m af met een paar geurkaarsen en een plant die geschikt is voor de badkamer (ze bestaan, vraag er eens naar bij het tuincentrum).

 

Badkamer make-over

 

 

Het randje bij de wc

Nee, niet dat vieze randje ín de wc, ik bedoel het randje van de toiletombouw. Dat fijne randje waar je leuke dingen op kan uitstallen. Dit randje verdient namelijk meer dan een paar rollen toiletpapier! Superleuk om hier bijvoorbeeld een vaas met een paar gedroogde eucalyptus takken op te zetten. Ook hier misstaat een geurkaars of een flesje met geurstokjes niet. En vergeet je toiletrolhouder niet! Zelfs die worden tegenwoordig voorzien van een te gek design. It’s all in the details!