Hoe hang ik een balkonscherm op?

Een balkonscherm is een ideaal product om meer privacy te creëren op jouw balkon. Daarnaast hebben onze balkonschermen ook nog eens een decoratieve functie. In een handomdraai geeft een balkonscherm sfeer aan jouw buitenplaats! De balkonschermen van Villa Madelief worden daarnaast ook toegepast als wind- of zonnescherm. Kortom een veelzijdig product waarvan je jarenlang plezier zal hebben. Graag beantwoorden wij de vraag ‘Hoe hang ik een balkonscherm op?’.

Een balkonscherm bevestigen in een handomdraai

Onze balkonschermen worden voorzien van sterke rvs ringen die – net als het balkondoek – zijn bestand tegen weer & wind. Afhankelijk van het formaat van het balkonscherm en de door jou opgegeven voorkeuren worden de ringen geplaatst op een afstand van 20 tot 40 centimeter van elkaar. Onze balkonschermen worden geleverd exclusief bevestigingsmateriaal. Omdat niet iedere balkonreling gelijk is, is het onmogelijk om hiervoor één passende oplossing te hebben. Voor een stevige bevestiging adviseren wij gebruik te maken van klittenbandstroken, tiewraps, spanners met spinhaak of touw.

Hoe hang ik een balkonscherm op Villa Madelief

In weer en wind

Onze balkonschermen zijn gemaakt van pvc doek dat weer-, wind- en uv-lichtbestendig is. Je balkonscherm kan dus het hele jaar rond blijven hangen, natuurlijk kan je er ook voor kiezen om jouw balkonscherm alleen tijdens het buitenseizoen op te hangen. Zo heb je tijdens het binnenseizoen wat meer lichtinval. De keuze voor het juiste bevestigingsmateriaal is afhankelijk van de dikte van jouw balkonreling en het feit of jij het doek permanent wil ophangen of eenvoudig wil kunnen verwijderen. Kies voor tie-wraps of touw voor permanente ophanging. Voor tijdelijke bevestiging adviseren wij klittenbandstroken of spanners met spinhaak. Haal het bevestigingsmateriaal door de rvs ring, sla het vervolgens om de balkonreling en trek het strak aan. Zorg ervoor dat het balkonscherm strak gespannen staat en herhaal deze stappen vervolgens bij alle rvs ringen.

Wij hopen jouw vraag ‘Hoe hang ik een balkonscherm op’ hiermee te hebben beantwoord. Bij Villa Madelief vind je niet alleen balkonschermen, maar ook de allerleukste tuinposters die jouw balkon in een mum van tijd opfleuren. Neem snel een kijkje en laat je inspireren door ons uitgebreide aanbod! Op onze Instagram pagina delen wij regelmatig foto’s van klanten die jou voorgingen in de aanschaf van een tuinposter. Volg jij ons al op social media?